“Je moet niet al je geld op één paard zetten”​

“Je moet niet al je geld op één paard zetten”​

“Je moet niet al je geld op één paard zetten.”  Dat spreekwoord schoot me afgelopen week ineens te binnen, tijdens een toepasselijke locatie klus. Terwijl bijna het hele land binnen zit, liepen wij ons de spreekwoordelijke “benen uit het lijf” op het buitenterrein van een paardenmanege. Achter een springpaard aan, dat wel… Terwijl eigenlijk al mijn hobby’s meer naar benzine ruiken.

Kort door de bocht; de rare situatie van tegenwoordig treft bijna iedereen in negatieve zin. Wonderlijk schept dat in ons vakgebied ook weer onverwachte kansen. We kunnen nu foto- en videoklussen doen op plekken die normaal in deze periode niet beschikbaar zijn. Dus inderdaad, met het allermooiste lenteweer in alle rust een commercial schieten op één van de mooiste paardenmaneges van Nederland, is dan geen straf. Maar hoe kom ik dan ineens op een Oudhollandsch Spreeckwoord over een paard?

Ons fotografisch bedrijf loopt al een tijdje mee, sinds 1987 om precies te zijn. We zijn er nog steeds en dus mogen we denk ik stiekem ook een beetje bogen op ondernemerservaring. In al die jaren hebben we ons nooit gek laten maken om afhankelijk te worden van een paar grote opdrachtgevers, ondanks dat die verleidelijke aanvragen regelmatig langskwamen. Altijd hebben we gezorgd dat we flexibel genoeg bleven om ook onze kleinere klanten snel en adequaat te kunnen helpen. Daarbij hebben we ons personeelsbestand langzamerhand doordacht uitgebreid, naar een team van professionals die elkaar in hun specialismen overlappen. “Niet al je geld op één paard zetten, zorgen dat je als bedrijf binnen je vakgebied alle diensten kunt aanbieden, aan een zo divers mogelijk spectrum aan klanten”. Nouja, die kan ook wel op een tegeltje…

“We fotograferen hier alles; van pingpongballen tot boxsprings”, vertellen we wel eens bijdehand, als mensen voor het eerst ronddwalen in onze fotostudio. Maar dat klopt ook echt, we zijn zo langzamerhand bijna full-service geworden op het gebied van fotografie, video en design. Onze klantenkring reikt van kleine MKB bedrijven tot grote multinationals. Daarnaast werken we elke dag met veel passie en enthousiasme aan onze particuliere markt: bruidsparen en portretten. Zeker collega Lisa is er dol op! Als een maand geleden de typisch Twentse begroetingsvraag “Hoe is’t dan?” voorbij kwam, antwoordde ik standaard: “Iedereen goed gezond en een volle agenda”. Dat eerste en de absolute prioriteit is gelukkig nog steeds van toepassing, ons hele team is gezond. Die volle agenda is ondertussen redelijk uitgedund. Gelukkig zitten wij in een “uitstelmarkt” en worden veel klussen uitgesteld tot over een paar maanden en zelfs naar 2021. Na de eerste schrik zijn we hier vanaf het begin van de crisis nog steeds op volle oorlogssterkte aanwezig, om klanten van online media te voorzien. Als fysiek contact niet meer mogelijk is, moet je online gas geven. Die foto- en video content kunnen wij hier snel, efficiënt en goed produceren. Wij merken nu dat ons credo om niet “alles op één paard te zetten” voor ons in deze vreemde tijd goed uitpakt. Na al die jaren hebben we een divers pakket aan klanten opgebouwd. Dat heeft ervoor gezorgd dat we ook nu redelijk aan het werk kunnen blijven en samen alle kansen kunnen pakken, om de visuele boodschap zo mooi en doelmatig mogelijk te verpakken.

Een van die fijne klanten is De Haere, www.de-haaere.nl. Een toonaangevende keten van fysiotherapie praktijken, waar we in het zelfde weekend van de beperkte ‘lockdown’ al in gesprek waren, om binnen een paar dagen al een volledig online bewegingsplatform te creëren. Zij waren zich, ondanks alle beperkende maatregelen, meteen bewust van de zorgplicht en voelden zich verplicht om bij hun klanten letterlijk “in beeld te blijven”.Wij produceren in samenwerking met het enthousiaste team van De Haere, elke dag leuke, nuttige video content. Een nieuw, waardevol medium voor De Haere is geboren…Dus in de geest van de bemoedigende woorden van Mark Rutte; bedankt voor de goedbedoelde tip, maar De Haere denkt allang na over het bedrijfsmodel na de crisis.

Nog even terug naar ons spreekwoordelijke paard… De reden dat we op die zonovergoten dag druk waren met springpaarden, had te maken met nog zo’n bijzondere klant van ons.Sodiak Luxury Horsetrucks, www.sodiakhorsetrucks.com. Een succesvol bedrijf, waar we al meer dan 30 jaar voor werken. Sodiak Horsetrucks produceert eigen ontworpen, luxueuze Horsetrucks.

Doordat we binnen ons team een diversiteit aan talenten hebben, kunnen we het bedrijf in al die jaren voorzien van fotografie, video, logo’s, brochures en diverse websites. Snel, doelmatig en betaalbaar. Meestal krijgen we nauwelijks de kans om deze luxe Horsetrucks te fotograferen, want meestal gaan ze rechtstreeks uit de productie naar de klanten en dealers. Door het sluiten van de grenzen ligt daarvan de export stop, daarom hebben we de kans gegrepen om een aantal mooie exemplaren uitvoerig te fotograferen en filmen. Als de situatie straks weer stabiliseert, ligt er een prachtige mediacampagne klaar, zodat zij nationaal en internationaal weer vol gas kunnen knallen! Wederom bedankt voor de tip Mark, Sodiak Horsetrucks is er straks ook klaar voor.

Fotografie, video en design, dat is eigenlijk wat wij al jaren doen. Styling, project- en modelmanagement deden wij er vanzelfsprekend bij. Waarom? Daarom. Noem het ontzorgen, servicegerichtheid, toegevoegde waarde… Het maak eigenlijk niet uit wat voor labeltje je erop plakt, wij doen dat vooral vanuit onze passie voor het vak. Volgens mij wordt het bij ons zelf ook eens tijd voor een upgrade van onze huisstijl… Als wij dan ook in al onze bescheidenheid, als Team Niek Erents fotografie, collega-ondernemers een hart onder de riem mogen steken, zou de strekking zijn: “Zet niet al je geld op één paard”. Zorg dat je in je bedrijfsactiviteiten probeert meerdere markten te bedienen. Koester je collega’s, wees er zuinig op. En “Blijf in beeld”, zeker nu. Zorg dat je via alle beschikbare kanalen laat zien dat je er bent voor je klanten. En dat je afnemers, als alles weer normaal is, je trots weer weten te vinden omdat jij het verschil maakt…

“Blijf gezond, blijf in beeld!”

Samen sterk, met vriendelijke groeten,

Team Niek Erents Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies voor bezoek statistieken (IP nummer is het enige wat we registreren), bekijk onze cookies policy
Ja, is goed