Fotografie, video en design in beeld.

Fotografie, video en design in beeld.

Wij doen aan visuele marketing…

Weer zo’n lekker vaag begrip zullen de meesten wel denken, maar voor de liefhebber zal ik het proberen toe te lichten.

Toelichten is misschien niet de juiste term, voor degene die het interesseert zal ik onze werkwijze uitleggen waar we, best wel succesvol, ondernemers met de combinatie van fotografie, video en design  ondersteunen om hun producten en diensten op een heel begrijpelijke, sympathieke en kostenefficiënte manier te promoten.

Waarbij het sympathieke aspect bij ons best belangrijk is, want met humor bereik je in de wereld van beeld een heleboel. Ook de gunfactor is aan deze kant van Nederland een groot goed en als je elkaar wat gunt worden er deadlines gehaald, prijsafspraken gehandhaaft en wordt er samen gebouwd aan langdurige prettige werkrelaties .

Wij zijn dan ook heel trots op een aantal relaties waar we al meer dan 25 jaar voor mogen werken.

En dat we samen met die klanten; komt ie weer,’Visuele marketing” hebben zien veranderen van een zwart/wit foto bij een persbericht naar de mix van lifestyle fotografie en -video voor website, social media, youtube, narrowcasting enz. enz.

Lijkt me wel erg lastig kiezen waar je de focus van je budget op moet leggen trouwens….

Waar je “Vroegah” een paar foto’s liet maken voor een advertentie of brochure en dan op de telefoontjes voor je aanbieding kon gaan zitten wachten moet je nu continu bezig blijven om de aandacht van de klant te krijgen. Het internet heeft dit dan wel weer heel toegankelijk en een stuk makkelijker gemaakt. Als je het op de goede manier doet kun je heel snel hard gaan, dat dan weer wel….

 

Als bedrijf In beeld blijven is heel belangrijk, maar meestal wel onder het motto:

“Onder aan de streep moet het in de kassa”

Natuurlijk vinden we het prachtig om heel kunstzinnige fotografie en video te mogen verzorgen en gelukkig krijgen we van veel klanten ook een groot stuk creatieve vrijheid. Maar meestal word beeld toch voor marketing uitingen ingezet en dan moeten de foto’s en films toch aantoonbaar verkoopbevorderend zijn of in ieder geval aanzetten tot actie.

En inderdaad, ook wij maken ons schuldig aan de productie van die irritante Youtube advertenties die je na 5 seconden pas weg kan klikken haha… Maar rendabel dat ze zijn! Informeer bij ons eens naar de mogelijkheden om op een simpele manier een enorm publiek te bereiken.

Nijhuis Toelevering uit Rijssen snapt de marketingmix van fotografie, video en design als geen ander.

Samen met Moddit Internet en BJVH zijn we vanaf het begin betrokken geweest bij de lancering van een splinternieuw platform; Toelevering Online. Fotografie en video; duidelijk uitleggend,  to the point, No Nonsense. Alle beelden herkenbaar Nijhuis, branding door middel van beeld. We fotograferen en filmen dat met apparatuur die elkaar overlapt in het gebruik van o.a. dezelfde ultra lichtsterke Canon objectieven, foto beeldbewerking en video-edit gebeurd met dezelfde kleurprofielen. Resultaat, fotografie en bewegend beeld past qua Look & Feel perfect bij elkaar.

Wat betreft het aspect Design, aangezien de online en offline disciplines steeds dichter bij elkaar komen te liggen is het best handig dat wij intern ook met de ontwerp programma’s zoals Indesign werken.Zo kunnen we tijdens het schieten van de fotografie rekening kunnen houden met de specifieke eisen van het ontwerp.

We worden continu opgeleid en bijgeschoold om de bewerkte beelden perfect voor het eindgebruik aan te leveren. Zo worden de meest krappe deadlines altijd gehaald.

Best wel geruststellend dat, een paar uren voor de deadline, de fotograaf precies weet welke resolutie, welk ICC profiel en compressie het perfect eindresultaat oplevert.

Voor video geldt eigenlijk hetzelfde, daar is de mooiste beeldkwaliteit gecombineerd met de laagste data grootte cruciaal. Zeker gezien het feit dat content veel bekeken wordt op telefoon en tablet en dus de WIFI of 4G verbinding leidend is voor de “kijkbeleving”

https://youtu.be/-pPNLgPDM84

Omdat we de beelden op hetzelfde moment fotograferen en filmen zijn de opnamekosten laag en de klant hoeft maar éénmalig alle moeite te doen om de collega’s mee te laten werken aan de opnames. In het geval van Nijhuis hadden we trouwens te maken met een fantastisch enthousiast team, dus een dagje langer op locatie draaien was geen straf geweest!

 

De website van Nijhuis Toelevering wordt continu gemonitord en tot in de perfectie bijgeschaafd. Waar nodig maken we nieuwe foto’s en korte films om te inspireren maar vooral ook om duidelijk te zijn naar hun klanten. Die zijn steeds meer beeldscherm georiënteerd en willen snel en duidelijke informatie via telefoon en tablet.

Dat we recent een aantal mooie films mochten maken om alle openstaande vacatures te vervullen geeft wel aan dat Nijhuis lekker bezig is en dat, komt ie nog een keer; Visuele marketing wel degelijk werkt!

 

 

Allemaal leuk en aardig, maar waarom speciaal een heel blog over dit onderwerp?

En helaas, nu word het toch een beetje technisch, maar voor de liefhebbers:….

We hebben in de laatste maanden fors geïnvesteerd in de beste High End fotografie- en video apparatuur. Software, stukje scholing, flits- en continulicht zijn allemaal op een zodanig hoog niveau gebracht dat we op een uiterst kostenefficiënte manier Broadcast kwaliteit producties kunnen leveren. Dat zowel in fotografie en video en het liefst natuurlijk tegelijkertijd.

Middenformaat fotografie  met 50-100 Mpix, 4K Ultra HD video. Allemaal voorzien van de meest lichtsterke objectieven voor een bioskoopwaardige beleving.

In onze foto/film studio van 1000 m2 en op locatie kunnen we met een team van creatieven de mooiste producties naar een hoger plan trekken.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Zoals je waarschijnlijk uit bovenstaand af kunt lezen zijn wij met plezier bereid om je van alle informatie en   een plan van aanpak met bijbehorende prijsindicatie te voorzien.

Bel: 0546-642780 of mail info@niekerents.nl voor een verhelderend “visueel gesprek” 🙂

Inmiddels lopen er al meerdere inspirerende projecten, daarover binnenkort meer…

Sneak preview van de productie van enige tientallen korte films voor social media.

linkje filmpje making of tres chic

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies voor bezoek statistieken (IP nummer is het enige wat we registreren), bekijk onze cookies policy
Ja, is goed