Retail is Detail!

Retail is Detail!

https://vimeo.com/233664023

Hollandsche Meesters uut Twente…

Voor Roetgerink mode en schoenen verzorgen wij al jaren alle visuele media. Sinds kort zie je in de communicatie steeds meer de synergie tussen fotografie en video maar bij Roetgerink weten ze dat al lang.

Los van de fotografie van de verschillende collecties en events, zoals de pasmomenten van de FC Twente selectie, maken we korte aansprekende films om de beleving zo mooi en inspirerend mogelijk over te brengen op de kijker.

Lang van te voren werken we samen met de marketingafdeling om precies de juiste sfeer en setting te creëren, passend bij de collectie.

Fashion retail draait allemaal om beleving, bestaande en nieuwe klanten zien graag dat hun favoriete retailer moeite doet om elke keer een verassende nieuwe beleving te creëren. Bij Roetgerink doen ze dat met veel plezier en passie. De fotografie van de collecties wordt uiterst zorgvuldig voorbereid en gaat samen met een sfeervolle making-of video en “Behind the scenes” fotografie. En dat doen we niet met de iPhone maar met professionele cameramensen en apparatuur. Drones, glidecams, superslomotion, alles wordt uit de kast gehaald om je mee te nemen in sfeer. Het eigen fashionmagazine Modeview wordt in een enorme oplage huis-aan-huis verspreid en de winkel wordt van binnen en buiten aangekleed met grote visuals uit de campagne.

Over ridders en kastelen…

Voor de najaarscollectie 2017 is het thema “Hollandsche Meesters” gekozen. Kwaliteit, vakmanschap,traditie, zomaar wat termen die op die gouden periode uit onze geschiedenis slaan en waar Roetgerink mode zich verwant aan voelt. Het bedrijf bestaat niet voor niets al ruim 160 jaar.

Na zo’n brainstorm komt er vanuit Enter nogal eens de opmerking; “En redt oe d’r met” met andere woorden; kom maar op met jullie ideeën!

Dat is natuurlijk het leukste wat je kan hebben, een stuk creatieve vrijheid triggerd de mooiste ideeën.

Zo vonden we een heus kasteel, met een echte Vrouwe, een bijbehorende kasteelhond en alle vrijheid om op elke plek te fotograferen.

Met het marketing- en styling team van Roetgerink is het dan na alle voorbereidingen een dag hard werken om alle samengestelde kledingsets zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Maanden van te voren zijn de modellen gecast en op zo’n dag moet alles op z’n plek vallen. Lisa is hoogzomer al druk bezig om modellen, styling en de sfeer van de fotografie in de juiste winterstemming te brengen. Met Pinterest moodboards die door een select groepje bekeken kan worden ontstaat er langzaamaan precies de juiste look. Sommige modellen kwamen dit keer helemaal vanuit België maar gelukkig hebben we de dames van Assink Pure Identity op de set om ze in de watten te leggen. Teamwork is bij zo’n veeleisende productie erg belangrijk maar gezelligheid een goede 2e. Alle professionals op de set werken al jaren met elkaar samen en dat schept een band. Iedereen heeft aan een half woord genoeg en weet precies wat er van hem verwacht wordt. Zo blijft iedereen scherp tot de laatste minuut en zijn we met veel plezier erg productief. En dat moet ook wel als er tientallen sets doorheen moeten!

Op dit moment zijn we bezig met een mooie sfeervolle winterjassen special en loopt de voorbereiding voor de Spring/Summer collectie ook al dus Stay Tuned!

Kijk hier voor de rest van de making-of foto’s op onze BTS pagina: http://bedrijfsfotografie.niekerents.nl/album/behind-the-scenes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies voor bezoek statistieken (IP nummer is het enige wat we registreren), bekijk onze cookies policy
Ja, is goed